Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2011

Με αφορμή τη φωτο του καρντάσι μου....


ΚΛΩΤΣΙΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑΞεπερνούν τους 20.000 οι άστεγοι στη χώρα μας, σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΜΚΟ «Κλίμακα». Όπως αναφέρει η επικεφαλής του προγράμματος της ΜΚΟ για τους άστεγους, κ. Άντα Αλαμάνου, έχουν καταμετρηθεί όχι μόνο όσοι κοιμούνται σε παγκάκια, αλλά και όσοι αντιμετωπίζουν επισιτιστικά προβλήματα. Σημειώνεται ότι οι μισοί από αυτούς τους άστεγους ζουν στην Αθήνα,

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», η κρίση έχει δημιουργήσει μια νέα τάξη αστέγων, τους νεοάστεγους. Πρόκειται για ανθρώπους 28 έως 50 ετών, οι οποίοι είχαν ένα καλό βιοτικό επίπεδο και λόγω της οικονομικής συγκυρίας βρέθηκαν από τη μία στιγμή στην άλλη, στους δρόμους. Η Α. Αλαμάνου εξηγεί ότι πρόκειται ουσιαστικά για ανθρώπους που έχασαν τα σπίτια τους, λόγω των χρεών και λόγω της ανεργίας.

Αυτή τη στιγμή στην Αθήνα υπάρχουν περίπου 10.000 άστεγοι. Από αυτούς οι 3.000 κοιμούνται στα παγκάκια της πόλης. Στη Θεσσαλονίκη, οι περισσότεροι από τους 2.500 αστέγους είναι στην ηλικία των 50 ετών, ή είναι ανύπανδρες μητέρες.

Εκτός από τα προβλήματα διαβίωσης, οι άστεγοι αντιμετωπίζουν και σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Το 85% των αστέγων υποφέρει από κάποια μορφή κατάθλιψης.

2 σχόλια:

 1. Πόσο αρμονικά μπορεί να δέσει αυτό το παζλ..?
  Φυσική συνέπεια, επακόλουθο, τροπή, φαινόμενο ντόμινο και μπλα, μπλα, μπλα...
  Δε φταίει ο καπιταλισμός κύριοι... φταίει ο χρόνος των καιρών που δεν αλλάζουν.. (μια απάντηση καλά κρυμένη πίσω από τα ισχνά γέλια τους..)

  Η εικόνα, ρεαλιστική ως το κόκαλο, αποτελεί καθημερινότητα στους ψυχρούς δρόμους της μητρόπολης.
  Ας μην επικρατεί τουλάχιστον ψύχος στις καρδιές μας και στις δράσεις μας.
  Τις καλησπέρες μου..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. karntasi me kaneis k psaxnw ta xartomantila...
  to giati den kruvetai sta logia sou se lew alla...sto oti prwti fora den grafei roufianos dimosiografos gia eikona mou kai eisai esu re, nai esu!
  euxomai k gw oi psuxes mas na zestanoun tis dradeis mas...

  ΑπάντησηΔιαγραφή